mandag, marts 30, 2009

På vores vej fra Hamburg Hauptbahnhof ned til vores Hotel gik vi igennem et stykke gade, der gjorde et vist indtryk på mig. Steindamm rummer kort fortalt lidt af hvert, og noget af det hele. Gaden fremstår halvt tysk, halvt tyrkisk. Halvt Istedstrasse, halvt Nørrebrostrasse. Callshops, spillehaller, kebabrestauranter, grønthandlere og sexkinos lå side om side på de par hundrede meter af gaden vi gik igennem flere gange. Sexkino Frivol reklamerede med alt indenfor fetich, nabokinoen med airconditionerede kabiner, men sådan er det vel, nogle er til det hårde, og afvigende, mens andre ikke kan koncentrere sig, hvis temperaturen afviger for meget fra gang til gang. Lige før vi drejede ned af Pulverteich, hvor vores hotel lå, passerede vi som noget af det sidste WOS. Forkortelsen stod med store bogstaver over butikkens tildækkede vinduer, og inden mine øjne var nået ned til forkortelsens forklaring, havde mine tanker passeret både hårde hvidevarer og E Spritte. Ved siden af, i døren ind til Sexum, der lå ved siden af World Of Sex, som forkortelsen dækkede over, stod den sidste i Steindamms række af østeuropæiske piger. Klar til at tage hånd om behovet hos de mænd, der i sidste øjeblik måtte miste lysten til at gøre det selv.

Gadens callshops reklamerede alle med internet for en halv euro i timen, men gældende for hver og en af dem var, at mere end et center for kommunikation, fremstod de som hælercentraler, med tilknyttet thesalon. Et indtryk understøttet, af vinduernes udbud af brugte telefoner, og flere steder forskellige typer knive i prislaget 11-14 euro som det danske politi næppe ville godkende til hverken fritids eller håndværksmæssig brug. Eller, hvis pengepungen havde været til det, så tilbød enkelte af butikkerne også totenschlægere i prisklassen lige over. Alle med behageligt gummihåndtag og praktisk teleskopfunktion, der gør det muligt at bære sin totenschlæger på sig til hver en tid, uden at skulle døje med de vanlige ulemper, der er ved at bære rundt på et halv meter langt slagvåben.

Grønthandlerne og kebabrestauranterne var som skåret ud af et hvert dansk bybillede, bortset fra uniformeringen hos kebabrestauranterne og priserne i euro. Spillehallerne med blinkende maskiner på rad og række, der lokker med große preise, virker som skabt til Steindamm, og er et godt billede på gaden. For her taber du uanset hvor du går ind.

Ingen kommentarer: