søndag, august 08, 2010

Mængden af fotos, fotoblogs, og fotorelaterede hjemmesider jeg på det seneste har indtaget, har været tæt på grotesk. Forklaringen er ganske simpel. Jeg er gået ind i en luderfase af det med at fotografere, og nu vil jeg pinedød finde nogle mennesker, der gider kigge på min hjemmeside. Når man går i krig med intensivt, at lure alle internettets afkroge af for åbninger, hvor det ville være muligt at få sit navn eller fotografiske virke til at passe ind, så går det hurtigt op for én, at det ikke er nok, at fremsende et billede og spørge: er det ikke fint? En biografi, og et statement hører sig til. Biografien er hurtigt klaret. Det år blev jeg født, her bor jeg, så længe har jeg fotograferet, og det her har mine fotografier været brugt til. Det med statementet er mere tricky, for jeg har ingen overordnet idé bag mine fotografier.” Jeg kan godt lide at fotografere, og nogle gange bliver fotografierne gode”… den går næppe, men omvendt er der mange, der bruger mange ord på fotografier, der ikke er mange ord værd. Jeg har fået kogt mit eget statement ned til ”His work primarily deals with the emptiness in spaces, but he will reguarly let an object break the nothingness of his scenes”. Wanket? jovist! Men omvendt ikke helt væk fra vinduet når jeg sådan ser på, hvad det er jeg klikker ind på kameraet. Jeg er også meget bevidst om, at det at jeg fotograferer, ikke gør mig til fotograf, for der er pinedød mange dygtige mennesker derude, og i min jagt rundt i nettets fotolandskab har jeg noteret mig de første 30 navne jeg skal have kigget efter i sømmene. Når man ser disse menneskers værker, er det svært ikke at kaste håndklædet i ringen på forhånd, men omvendt er der masser af fotografier derude taget af personer, der er lige så fotograftekniskhandicappede som jeg selv, så hvorfor skulle jeg ikke have en chance? Jagten på navns nævnelse er i hvert fald sat ind, wish me luck!

3 kommentarer:

Peter sagde ...

Det er ingen skade at (kunne) formulere sig - både overfor sig selv og omverdenen - om det man går og laver. Bevidsthed er en fin ting.

Martin Petersen sagde ...

Korrekt! Indtil da bliver det sådan her. (selvom jeg på min tur rundt er stødt på et væld af mennesker, der mod betaling gerne vil skrive, hvad det er man laver)

Anonym sagde ...

Held og lykke - men husk evt lidt linieafstand (afsnit) i dit inlæg/intro det gør det meget nemmere at læse jeg overvejede flere gange at opgive.