mandag, januar 17, 2011

Undskyld, at jeg kommer så sent til festen, og undskyld, at jeg først nu får sagt god for aftenens mikstape, men jeg måtte vente til de Blendstrupske Industrier fik fabrikeret en introduktion, før jeg fik taget mig sammen, grebet til foret, og indkøbt Dans & Lær "Havens Fugle".

Idéen er lige så simpel, som den er genial. Et gammelt bånd med fuglegenkendelse bliver funket op med en nærmest Kraftwerksk flair for den simple repeterende melodi, og selvom projektet scorer højt på absurditetsskalaen, så er der hverken tilløb til plathed eller humor. Båndets fortællerstemme fungerer som enestående (i antal og særprægethed) vokalist, og hvor uvant man end måtte være med ældre fuglegenkendelseskassetter, så går Ole Geertz-Hansens tørre stemme lige i hjertet. Det er forrygende når hans stemme i "Skade" støttes op af kor, og det er forrygende når uglens tuden i "Natugle" bliver brugt som effekt, og når der i "Gulspurv" bliver brugt en brusende citronvand som backing er man ikke et sekund i tvivl om, hvor forrygende det hele egentlig er.

Vil man blive klogere på Dans & Lær, er der i presseafsnittet på hjemmesiden lagt fem numre op til aflytning, og vil man være endnu klogere på Dans & Lær anbefales det at lytte til indslaget fra P1.

1 kommentar:

Rikke sagde ...

Super god idé med at lave en CD med det :)