søndag, juli 10, 2011

I dag var dagen, hvor Roots in Denmark så udkom ganske officielt og gratis. Jeg bringer derfor en pressemeddelelse:

Upcoming bands udgiver protestalbum

Pink Marines og seks andre nye navne fra den danske musikundergrund udgiver sammen et gratis protestalbum, der skal sparke danskerne ud af indadvendtheden.

Danmark har brug for en kickstart. Surmuleri, frygt, fremmedgjorthed, nid og nag har taget over. Vi behandler hinanden pilråddent, og overskuddet til andre mennesker er i bund. Dén stemning skal have et los bagi – og syv nye navne på den danske musikscene fører nu foden.

Det sker på det splinternye, splintrende gratis album ”Roots", der udsendes 10. juli.

"Det er noget så gammeldags som et vaskeægte protestalbum, lavet i fællesskab, fordi vi tager publikum og landet alvorligt", siger Hansen, der er den ene halvdel af Pink Marines.

De har fundet sammen med seks andre nye navne fra undergrunden, Theodor Lent, Los Illuminados, A Girl In A Rat Suit, Manden Fra Onkel, Anders Thode og Novo Mundus i fælles oprør over den måde, den danske folkesjæl er blevet formørket på igennem de sidste mange år.

En kickstart ud af indadvendtheden

"Det er ikke regeringen, og alle dens spøjse politiske tiltag, vi er sure på. For vi skal ikke skyde al ansvar over på de "stakkels" politikere. Vi danskere skal kickstartes, og det er noget vi kun kan gøre på egen hånd. Livet skal nydes igen, og surmuleri, frygt, fremmedgjorthed, konformitet, nærighed og manglende tolerance og overskud til andre mennesker end sig selv skal have fingeren," siger Dragut.

Albummet er gratis, men håbet med "Roots" er, at det kan gøre en forskel. At der stilles krav om ærlighed og medmenneskelighed. At der bliver snakket om, hvad det er for et menneskesyn, der bliver signaleret fra danskere og Danmarks beslutningstagere. At nuancerne snarere end kontrasterne kommer i fokus.

"Vi vil ikke bevare Danmark, vi vil have et nyt Danmark. Og med fare for at lyde som et par lallende hippier, vil vi alligevel slutte af med at sige: Brug den her sommer som startskud til at elske hinanden, og gør det både med hjertet, pengene og handlingerne."

Hansen & Dragut, Pink Marines

De syv bands er Theodor Lent, Los Illuminados, A Girl In A Rat Suit, Anders Thode, Manden Fra Onkel, Novo Mundus og Pink Marines. Der holdes releasefest på KB18 d. 20 juli, hvor en håndfuld af bandsne optræder.

Pladen kan høres og downloades på www.rootsindk.bandcamp.com

Ingen kommentarer: