onsdag, september 30, 2009

Der bliver ikke ødslet med instrumenterne på The Myspace Transmissions. Der er sang og enten guitar eller klaver; men det er så også én mands værk, der bliver fortolket af manden selv, og manden hedder E.

At det er en mands værk, der er repræsenteret på live-EP'en, er dog en tilsnigelse. For afslutningsvis finder man Bob Dylan nummeret "Girl From the North Country". Et nummer, som Eels har haft fingrene i flere gange før, og et nummer der oprindeligt var at finde på Dylan-albummet Freewheelin' - men resten af sangene på The Myspace Transmissions har rigtigt nok E som afsender.

Albummet Hombre Lobo, der så dagens lys tidligere i år, er storleverandør med fire numre. Det sidste nummer er "My Beloved Monster", der i Eels-regi bedst kan beskrives som en klassiker. Sandsynligvis er det også en af E's personlige favoritter, for går man tracklisterne efter på den tiltagende mængde liveplader, Eels efterhånden har på samvittigheden, så er nummeret at finde på alle undtagen én. "My Beloved Monster" er i tidligere liveudgaver både blevet hakket ihjel med en spade, parret med "My Girl" og trukket ud i det uendelige. Her leveres den kort, og ikke kontant, men skåret ind til benet - det viser i al tydelighed, hvilken fin lille popsang den egentlig er.

De resterende fire numre vokser i de nedbarberede liveudgaver og hæver sig fra den lidt lunkne fornemmelse Hombre Lobo efterlod lytteren med. Selvom det kun er E og hans guitar, så rocker han sig tungt igennem "Tremendous Dynamite". "The Longing" bliver ligesom "Girl From the North Country" fremført på klaver, og det klæder "The Longing", at guitaren fra versionen på Hombre Lobo er erstattet med klaver. Tempo og fraseringer er de samme; alligevel er der en verden til forskel. Det samme gør sig gældende for "In My Dreams" og "That Look You Give That Guy": ikke meget er ændret i forhold til originalerne, men de står klart frem og sætter sig ud over den oprindelige kedelige produktion.

Nogle gange er man heldig, for kan man leve uden "The Longing", så står det en frit for at hente de resterende fem numre på myspace.com/transmissions. Vil man have det hele med, så er svaret vinyl, men omvendt: hvornår er svaret ikke vinyl?

(Min Geigeranmeldelse af Eels - Myspace Transmisssions)

Ingen kommentarer: