søndag, maj 29, 2011

Hvad fanden gamle jas! Har du ladet skægget stå? Har du glemt at trimme løgene? Er du begyndt at køre Johnny Madsen stilen med håret? Jeg ved ikke helt, hvad der er med dig, men du virker mere ru i kanten end normalt. Jeg burde vide det, nu har jeg trods alt kendt det meste af dig i to håndfulde år.

”Mindblowing Seeds and Disconnected Flowers” er langt hen af vejen en noget mere scruffy udgave af ”Blows Your Mind”, der i 2001 blev grundstenen i den efterhånden ganske solide diskografi som Baby Woodrose har fået op og stå. For kenderne af Baby Woodrose er der velkendte toner i nye lasede forklædninger, og en bonus i form af gamle nye sange, der er blevet samlet op fra klipperummets gulv, og smidt med på pladen. For de der for første gang træder ind fra gaden og stifter bekendtskab med Baby Woodrose er der også god grund til at blive hængende, for selvom ”Mindblowing Seeds and Disconnected Flowers” er et tilbageblik, hvor vejen frem til flere af numrenes endelige udgaver vises frem, så er det også en plade med nosser, vitalitet og go, der sagtens tåler at stå alene.

Jeg savner det nærmest ikoniske ..Baby Woodrose blows your mind.. leveret med masser af ekkovokal, til at åbne pladen op, men bortset fra det er der fuld fart, og grønt lys hele pladen igennem. Demolyden, hvor godt den end er blevet pudset op i forhold til de gamle båndindspilninger, rummer den samme beskidte lyd, som har gjort Baby Woodrose til en af de mest svedige, hårdtarbejdende, og gennemført fornøjelige grupper man kan støde på i det danske koncertlandskab. ”Mindblowing Seeds and Disconnected Flowers” er ganske enkelt en fornøjelse, at spille højt.

Ti ud af de femten tracks på ”Mindblowing Seeds and Disconnected Flowers” har som antydet været fremme i andre udgaver før. Dertil kommer så en håndfuld sange, der er på jomfrutur ud i det offentlige rum, og dog, for Disconnected Flowers delen af pladens titel er ikke helt grebet ud af det blå. Sætter man sin tidsmaskine til 2002 vil det være muligt at erhverve sig en 7” single med en gruppe, der bærer netop dette navn, udgivet på Pan Records, der også oprindeligt udgav ”Blows Your Mind”, og med Lorenzo Woodrose som bagmand. De to numre fra singlen, She’s All Mine og Run Little Girl, lukker og slukker ”Mindblowing Seeds and Disconnected Flowers”.

En enkelt coverversion har også sneget sig ind, nemlig City of People med The Illusions, der ikke er en gruppe man støder på med mindre man ved, hvad man leder efter.

”Mindblowing Seeds and Disconnected Flowers” er en stilsikker og gennemført oplevelse. Ingen slinger i valsen, og ingen overflødige dikkedarer på pladens ca. 40 minutter. Det er ikke her man bør stige på som nytilkommen Baby Woodrose lytter, men skulle man formaste sig til at gøre det alligevel, så er der ingen skade sket. ”Mindblowing Seeds and Disconnected Flowers” står nemlig lige så stærkt som nogen anden plade i Baby Woodrose diskografien.

(Baby Woodrose ”Mindblowing Seeds and Disconnected Flowers” - anmeldt for Geiger)

Ingen kommentarer: