lørdag, august 13, 2011

Det hænder, at radioen spiller noget, der bliver hængende i hovedet, og det hænder lidt oftere efter at P6 er kommet til. Mens jeg fredag eftermiddag krøb rundt på alle fire, og passede min rolle som far, rettede mine ører på et tidspunkt opmærksomheden væk fra knægtens gygygaga-pludder, og tilbage til P6, der kørte i baggrunden. I forvejen var de tunet nogenlunde tilbage på kanalen, da radioværtinden lige havde spillet Cody, men det opfølgende nummer var mindst lige så interessant. Jeg fangede intet andet af introduktionen, end at det var guitaristen fra Cody, der havde involveret sig i et nyt projekt, og aftenen i aften er derfor blandt andet gået med detektivarbejde for at finde ud af, hvad det var jeg havde hørt.

Det hørte var From Sarah, der består af førnævnte guitarist David Fjelstrup, trommeslager Ask Bock, og Moogie Johnson, der er og har været en del af Munck//Johnson og Wynona, og har spillet med alt, der kan krybe og gå, bl.a. Pluto og Lise Westzynthius. 


Som førnævnte Cody bliver også From Sarah udgivet af Slow Shark Records. Dette sker 5. september når ep'en "Notes" slippes fri. Første hilsen derfra er den meget Kashmir'esque "Demons". David Fjelstrups stemme lyder langt hen ad vejen som Kasper Eistrups, et stemmesammenfald der også høres i "Spit It Out", og dertil kommer også et vist stilmæssigt sammenfald med Kashmir. Kashmir-light kortet skal dog ikke spilles, for der er andet og mere end bare et plagiat at komme efter.

Det tager lidt tid at vænne sig til den stramme, men underspillede produktion, og jeg krydsede flere gange undervejs fingre for at From Sarah ville træde udenfor linjerne, og lade lydbilledet eksplodere i støj, men den stramme produktion virker, og får musikken til at vugge støt og stabilt derudaf. Atmosfæren fylder godt i "Bad Wine", der fået kastet en stryger ind bagerst i lydbilledet til at binde det hele sammen, mere tilbagelænet gang i den er der på "Spit it Out", der hen over en bund af whiskers og løst spillet guitar bygger op til et stort brag, der gudskelov aldrig kommer, for formlen på nummeret holder. Det er dog på "Demons", at det hele går løs, og bedømt ud fra det hørte er den også det oplagte visitkort, og den oplagte åbner for ep'en.

Med det forbehold, at jeg kun har hørt 75% af ep'en, så tillader jeg mig alligevel at finde begejstringen frem. From Sarah er godt som det er, og harr potentialet til noget, der kunne blive virkelig fint fordelt udover en hel lp. Jeg tænker at gruppen kunne være en oplevelse live, hvor lyden nødvendigvis må rasle lidt mere. For hvor effektiv produktionen end er, så måtte der godt gives lidt mere line, og halsbåndet løsnes lidt, så der kan komme lidt ridser i lakken. Den stramme produktion er lige poleret nok til mine ører.    


(3 af de 4 sange fra "Notes" kan høres via Soundcloud, klik på titlen for at høre nummeret)

01. Demons
02. Bad Wine
03. Spit It Out
04. Notes

2 kommentarer:

Kira Juul sagde ...

Hvis man vil opleve From Sarah live, kan dette ske ved henholdsvis Oppenheimer i Voxhall d. 20. august samt til Paper Planes festival i Huset i Magstræde d. 26. august! ...Og det kan jeg da kun anbefale! :)

Martin Petersen sagde ...

Det står geografi og arbejdstid desværre i vejen for, men mon ikke muligheden dukker op igen.